Urban Arrow Bakfiets en Nova Bikes Arnhem
2024-03-04
S Yildiz
Geniet van het stadsleven met Urban Arrow Bakfiets Het vervoeren van goederen of kinderen in drukke steden kan een uitdaging zijn. Veel mensen wenden zich tot de auto als hun primaire vorm van vervoer, maar... Lees verder
Verjong uw uiterlijk met esthetische ingrepen
2024-03-04
S Yildiz
Introductie Toenemende leeftijd gaat onvermijdelijk gepaard met veranderingen in ons uiterlijk. Fijne lijntjes worden rimpels, de huid verliest zijn elasticiteit, en geleidelijk aan beginnen we de duidelijk... Lees verder
Een Onmisbare Schakel in Vastgoed
2024-02-08
Redactie
Een Makelaar: Meer Dan Een Tussenpersoon Een makelaar is een deskundige die kopers en verkopers van vastgoed samenbrengt. Het lijkt een eenvoudige taak, maar de rol van de makelaar is cruciaal en veelomvatt... Lees verder

Hoe vind je een goede makelaar?

Wanneer je huis verkocht moet worden, kan het handig zijn om een ​​verkoopmakelaar te kiezen. De makelaar weet precies welke verkoopkanalen hij moet gebruiken en kent de regels en richtlijnen. Op deze manier verkoopt je ​​huis niet alleen sneller dan je probeert, maar krijgt het ook vaak hogere prijzen. Dat is natuurlijk waar je naar op zoek bent als je je huis wilt verkopen.

Voordat je een makelaar gaat gebruiken, moet je de beste makelaar voor jezelf kiezen. Makkelijk te zeggen, maar moeilijk te doen. In Nederland zijn duizenden makelaars actief. Hierom kan het erg lastig zijn om de makelaar te vinden die echt bij je past.


 

Vergelijken

Makelaars in Nederland kunnen de prijzen en diensten zelf bepalen. Hierdoor zal er een groot verschil zitten in de uiteindelijke vergoedingen die betaald moeten worden. Als consumenten vergelijken we vaak producten en diensten via internet, maar het vergelijken van makelaars is geen dagelijkse bezigheid.

Onafhankelijk of branche

Iedereen mag zich makelaar noemen, ook als hij de vakopleiding niet heeft afgerond. Bij brancheorganisaties aangesloten makelaars voldoen echter wel aan alle eisen. Ze hebben de training gevolgd en houden zich aan de regels en eisen van de branchevereniging. Kies je voor een makelaar die is aangesloten bij een branchevereniging, dan heb je nog een enorm voordeel. Heb je een meningsverschil met je makelaar, dan kun je je wenden tot de Geschillencommissie. Kies je voor een onafhankelijke makelaar, dan kun je je geschil alleen voor de rechter brengen.

Extra kosten

Bij het zoeken naar een makelaar is het prijsverschil tussen elkaar heel duidelijk. De vergoedingen die door bijna elke makelaar in rekening worden gebracht, zijn opstartkosten en bemiddelingskosten. Met de opstartkosten waren enkele honderden euro's gemoeid. Het verschil tussen beursvennootschappen is vele malen groter. Dit hangt samen met het feit dat de courtage een bepaald percentage van de woningprijs is.

Sommige factoren worden niet door alle makelaars gedeeld. Dit omvat exclusieve contracten en opnamekosten. Dat deze niet overal voorkomen, wil echter niet zeggen dat het niet belangrijk is. Wanneer je een exclusief contract met een makelaar afsluit, verkoop je de woning binnen een bepaald aantal maanden aan een makelaar. Als je de service voortijdig opzegt en een andere makelaar verkoopt uw ​​woning tijdens de exclusieve contractperiode, dan moet je aan beide makelaars een bemiddelingsvergoeding betalen.

Een andere vergoeding die zeker in overweging moet worden genomen bij het zoeken naar een makelaar, zijn de opnamekosten. Niet elke makelaar ziet deze. Opnamekosten zijn de kosten die in rekening worden gebracht wanneer je de opdracht tot verkoop van de woning bij de makelaar intrekt. Concreet betekent dit dat je de makelaar ook moet betalen als je woning nog niet is verkocht.